Wat valt er te beleven in de wijde omgeving ?
 
Maedelstede, ligt midden in het kleine vredige dorpje Pollinkhove.
Pollinkhove is een deelgemeente van Lo-Reninge, dat als een bloem in het weidse, vlakke polderlandschap van de Westhoek ligt.

De puurheid van het ochtendgloren, de stille straatjes doorheen uitgestrekte velden, de dampende lage weiden, de molen, de kapelletjes langs de baan, het autovrije fiets- en wandelpad langs de vaart en de sassen van de Fintele sieren ons dorp.

 
De mensen, het dorpscafé en de paar gezellige eethuisjes glimlachen U toe.
 
Het luilekkerstadje Lo heeft U inmiddels ook heel wat te bieden !
 
De Westpoort, de Cesaersboom (waar Julius Cesaer ooit z’n paard aan vastbond) en de duiventoren behoren tot de bezienswaardigheden …
 
en de geuren van de bekende koekjesfabriek “Jules Destrooper” hangen in de lucht.
 
De plaatselijke Dienst voor Toerisme : bezoekerscentrum Lauka, is er om U te begeleiden, te helpen en te antwoorden op al uw toeristische vragen.
 
U kunt er ook fietsen huren !
 
Neem alvast een kijkje op www.lauka.be
 
Veurne, ligt op 16 km van bij ons. Het pittoreske marktplein met vlakbij het stadspark, diverse 17de en 18de eeuwse huizen, kerken en kunstgalerijen, het bakkerijmuseum en ook het Kasteel van Beauvoorde verrijken uw cultuur.
 
Veurne is tevens een gezellige winkelstad.
 
De idyllische omliggende polderdorpjes met hun historische hoeven typeren de streek. Bij “Hoeven om te proeven” wordt “Vers” met een hoofdletter geschreven.
 
Diksmuide, welbekend om z’n Ijzertoren en Dodengang, als overblijfsels van de eerste wereldoorlog, ligt op 14 km van hier.
 
De markt met zijn Manneke uit de Mane, het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de oude Bloemmolens en de jachthaven zijn de moeite om te zien !
 
In de directe omgeving nodigen eindeloze vergezichten dan weer uit tot wandelen, fietsen of een tochtje op de IJzer.
 
Je komt door charmante dorpskernen, de open ruimte en beschermde natuurgebieden...
 
In Ieper, op 20 km hier vandaan, wordt de herinnering aan WO I levendig gehouden. Voor een persoonlijke verkenning van de frontstreek zijn er de ontelbare militaire begraafplaatsen die oproepen tot bezinning, het Flanders Fields Museum en … The Last Post, die elke avond aan de Menenpoort een ontroerende hulde brengt aan de gesneuvelden.

 
De Grote Markt, het Belfort, de Lakenhallen en de Vestingen behoren eveneens tot de culturele bezienswaardigheden.
 
Uitwaaien, wandelen, zandkastelen bouwen, winkelen of tafelen aan de Kust : Koksijde (21 km), Nieuwpoort (3O km), De Panne (23 km) liggen op ongeveer een kwartiertje rijden.
 
Geen vakantie zonder pretpark in de buurt... Plopsaland (20 km) of Bellewaerde (30 km) is een trip waar elk kind zeker naar uitkijkt.
 
In het Bouwdewijn Seapark (50 km) beleeft U alvast een dol-fijn dagje !

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, waar het beste bier van de wereld gebrouwen wordt, ligt op amper 10 km van hier.

...een “trappist van Westvleteren” moet U gewoon geproefd hebben !
 
Op www.westtoer.be vindt U een uitgebreid overzicht voor toerisme en recreatie in heel West-Vlaanderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© Maedelstede